Pályázatok

Európai Úniós pályázatokból megvalósult fejlesztéseink

KOMPLEX TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE A FERME KFT-NÉL

A projekt alapadatai:

·Kedvezményezett: FERME Kft.

·Projekt azonosító: KMOP-1.2.1-13/B-2013-0193

·Igényelt támogatás: 65.547.910 Ft

·Támogatás mértéke: 50,00%

·A projekt költségvetése: 131.095.820 Ft

·Projekt tervezett befejezése: 2015.09.08.

A projekt bemutatása:

Jelen projekt keretében a FERME Kft. saját telephelyén épített Európai Uniós támogatás segítségével egy új csarnokot, ahol felületkezelő üzemet kíván működtetni.

A projekt keretein belül az építési munkálatokon túl eszközbeszerzésre is sor került, mely által felületkezelési folyamatai gyorsabban és hatékonyabban mennek végbe, ezzel eleget téve megrendelői elvárásainak.

Üzembehelyezésre került 1 db Igiotto Robot; 1db kontakt csiszológép, 1 db hidraulikus keretszorítóprés; 1 db szalagcsiszoló és 1 db daraboló fűrész.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

2051 Biatorbágy, Tormásrét 4. hrsz 7738

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzetgazdasági Minisztérium

Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu 
Infovonal: +36 40 200 617 
Honlap: www.palyazat.gov.hu


PRO REGIÓ Nonprofit Közhasznú Kft

Cím: 1146 Budapest, Hermina út 17.
E-mail:  palyazat@proregio.hu 

Infovonal: +36 1 471 8959
Honlap: www.proregio.hu   

 

 


 

TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A FERME KFT-NÉL

A projekt alapadatai:

Kedvezményezett: FERME Kft.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00296

Projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Ferme Kft-nél

Igényelt támogatás: 54 268 724 Ft

Támogatás mértéke: 50,00%

Projekt tényleges befejezése: 2018.10.31.

A projekt bemutatása:

Vállalkozásunk folyamatosan bővíti eszközparkját és alkalmazkodik a kor technológiai elvárásaihoz, jelen projekt keretében is ezen elv mentén fejlesztettük az épületasztalos ipari termékek gyártását. A fejlesztés megvalósulásával lehetőségünk lett az ablakkeretek megmunkálásában, olyan munkafolyamatok ellátására, amit eddig alvállalkozókkal csináltattuk. A beszerzésre kerülő gépekkel kapacitásunkát tudjuk növelni, technológia szintünk fejlődik, mellyel előrébb lépünk a termelési értékláncban. Lehetőségünk lesz a olyan felületek megmunkálására melyekben fém is van, így lehetőségünk lesz a fa -fém kombinációs darabolásra, fúrásra, csiszolásra, marásra, felületkezelése. Magasabb minőségű gyártás valósul meg. A fejlesztés megvalósításával csökkenek költségeink, a fejlettebb technológia gyorsabb munkavégzést és magasabb feldolgozottsági szintű termékek gyártását teszi számunkra elérhetővé, aminek következménye, hogy a gyártás során felhasznált input és az előállított output közötti érték növekedik, ami megfelel a hozzáadott érték növekedés fogalmának. A gépek beszerzésével az eddigieknél jobb minőségű termék előállítására leszünk képesek, mellyel versenyképesebbé válunk és új ügyfeleket tudunk megszólítani. A fejlesztéssel munkahelyeket tudunk megőrizni és a jövőben újakat létrehozni.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

2536 Nyergesújfalu, 023/6

 

 


 

A FERME Kft. technológiai fejlesztése 2020-ban

A projekt alapadatai:

Kedvezményezett: FERME Kft.

Projekt azonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00489

Projekt címe: A FERME Kft. technológiai fejlesztése 2020-ban

A szerződött támogatás összege:: 15 500 000 Ft

Támogatás mértéke: 63,88%

Projekt tervezett befejezése: 2020.12.31.

A projekt bemutatása:

A FERME Kft. technológiai korszerűsítést valósított meg a MODULA LIFT VLM model MX25D típusú raktárlift beszerzésével. „A Modula függőleges raktáraival akár 90% alapterületet is felszabadítható. Berendezések magassága eléri a 6 m-t és képes több, mint 100 m2-en áru befogadására.
A Modula rendszer segítségével nem kell több időt vesztegetni a raktári anyagok és termékek keresésével. Nem kell többé a raktári folyosókat járnia a szükséges áruk megtalálásához, mivel egyetlen kattintásra maga a raktár fogja az árut az emberhez szállítani.
A Modula rendszerrel minimalizáljuk a balesetveszély kockázatát. Az áruk ergonomikusan és biztonságosan a kezünk ügyébe kerülnek. A Modula lehetővé teszi, hogy bizonyos árukhoz csak az arra jogosult személyek férhessenek hozzá (jelszó, belépőkártyák használatával). Minden be- és kitárolás nyomon követhető, illetve a személyek egyedi csoportjára korlátozható.
A Modula segítségével a hibák száma minimálisra csökkenthető. Nem kell többé az anyagmozgásokat kézzel rögzíteni, nincs többé semmi az emberi memóriára vagy egy papírlapra bízva. A kezelőt a rendszer végig vezeti a komissiózás lépésein és pontosan jelzi, hogy a tálca melyik pontján kell a műveletet végezni.
Nincs szükség végtelenbe nyúló leltározásra, a Modula rendszere a raktárkészletet folyamatos ellenőrzés alatt tartja, és a raktári mennyiségek egy kattintással elérhetők. Segíti és gyorsítja raktározási, logisztikai feladatainkat.